Kako mi to radimo Cambridge certificates IELTS TOEFL/SAT Predavači

Individualni časovi/Konverzacija

  Predškolci

SCIENCE/CLIL

Osnovci od I do IV razreda

Osnovci od V do VIII razreda

Letnje škole

Šta ima novo

Foto album

Kontakt

 

 

 

 

Andrijana (6)

Maša (5)

Mia (6)

Idemo u kupovinu

Idemo u kupovinu

Vežbamo
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PREDŠKOLCI

 

Ovaj uzrast zauzima posebno mesto u mom srcu jer su deca izmedju 3. i  7. godine bili moji prvi učenici kada sam pre dvadesetak godina počinjala da podučavam engleski u vrtićima i predškolskim grupama.

 

Rad sa decom koja još ne idu u školu je po mnogo čemu teži nego onaj sa tinejdžerima.

Pre svega, pažnja dece ovog uzrasta kratko traje tako da je i njihov čas kraći nego čas školskog deteta. Takodje, njihov psihološki i motorni razvoj (posebno fina motorika koja je neophodna za crtanje i pisanje) se individualno puno razlikuje, pa jedan petogodišnjak može vrlo pažljivo slušati priču ili bojiti i crtati nešto pažljivo i po pola sata, dok drugog ne drži mesto ni 5 minuta. Tada treba biti umešan i naći „zajednički imenitelj” za sve te švrće i švrćinice čiji bi roditelji želeli da ih uvedu u svet engleskog jezika. 

 

Muzika, ritam i pokret su nezamenjivi u ovoj fazi učenja stranog jezika. Roditelji moraju biti svesni da se ovde ne koriste sveske i knjige, ali brojne igračke, predmeti iz svakodnevnog života i simularane situacije mnogo uspešnije omogućavaju deci da zapamte nove sadržaje i olakšaju im da izgovore prve reči i rečenice na, za njih, stranom i čudnom jeziku.

 

Mnogi mladi roditelji se pitaju kad dete treba da počne da uči strani jezik. Nema tačno odredjenog trenutka u razvoju deteta koji ne smete propustiti.

Iskustvo pokazuje da što su deca mladja (imajte na umu decu iz mešovitih brakova) lakše usvajaju strani jezik jer u ranim fazama života strani jezik se prima slično kao maternji (u zavisnosti od trajanja izloženosti stranom jeziku). Rani početak omogućava lakše savladavanje izgovora „teških” glasova stranog jezika, prve pokušaje komunikacije neopterećene strahom od neuspeha svojstvenog kasnijim uzrastima, stoga postepeno gradjenje aktivnog ali i „pasivnog” znanja jezika koje je sjajan temelj za kasnije faze života.

Pružamo vam mogućnost da dovedete dete na časove tokom prve dve nedelje i nakon toga procenite kako mu se svidja. Ako zaključite da se nije snašlo, ti časovi su gratis. I dodjite nam ponovo kada vaš sinčić ili ćerkica malo porastu, možda će im se tada dopasti.

 

Početak školske godine za predškolce se obično vezuje za oktobar jer roditelji često koriste postsezonu za odmor. Časovi se odvijaju dva puta nedeljno. Deca iz iste porodice uživaju značajan popust.

 

Završetak školske godine je poseban. Pravimo priredbu za mame i tate, bake i deke, ujke, tetke, stričeve, drugare.

Nemojte je propustiti, sjajno ćete se zabaviti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright © Playschool English 2012.