Kako mi to radimo Cambridge certificates IELTS TOEFL/SAT Predavači

Individualni časovi/Konverzacija

  Predškolci

SCIENCE/CLIL

Osnovci od I do IV razreda

Osnovci od V do VIII razreda

Letnje škole

Šta ima novo

Foto album

Kontakt

 

 
 
 

Kliknite da vidite eksperiment

 

Ove godine u “tajne nauke” su uronili učenici četvrtog i trećeg razreda. Svi su veoma radoznali, spremni da postave pitanja, da prokomentarišu ono što se odvija pred njihovim očima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCIENCE LAB

 

Jednom prilikom sam čula da nikad nije suviše rano da decu izložimo dodiru drugih kultura... Parafrazirala bih tu izjavu na sledeći način – nikada nije suviše rano da deca počnu da otkrivaju nauku.

 

Nauka... to je magija koja nam omogućava da imamo kompjutere i mobilne, to je čarolija koja omogućava da igramo igrice, da se vozimo kolima, da letimo avionom, da upalimo sijalicu, da slušamo muziku, da gledamo filmove, da zaledimo sladoled u deliću sekunde, da kao čarobnim štapićem promenimo boju vode u flašici, da kifla u rerni poraste i bude fina i ukusna, da koka-kola počne da peni ako je promućkamo, da  mehuri od sapunice lete kroz vazduh presijavajući se u  fantastičnim bojama.

 

Nauka nije nešto teško i komplikovano što se uči u školi, to je radost istraživanja sveta i otkrivanja njegovih tajni.

 

Od oktobra 2012. radimo nešto sasvim novo u Playschool-u –

SCIENCE LAB.

 

Kroz igru i zanimljive eksperimente, vaša deca će upoznavati svet oko sebe.  

Nemojte čekati Festival nauke jednom godišnje, omogućite vašim malim devojčicama i dečacima da se igraju naučnika.

  

SCIENCE LAB objedinjuje osnovne pojmove različitih prirodnih nauka, primereno uzrastu dece.

 

Science lab čini oko 30% gradiva na godišnjem planu. Pokazalo se kao dobra praksa da, u zavisnosti od teme, obradjujemo jednu pojavu na dva, tri pa i četiri vezana časa.Takav pristup omogućava da se deca u više navrata sretnu sa određenim pojmovima, terminologijom, da sami mogu da isprobaju nešto.

 

Kako su neki pojmovi deci delimično poznati iz života, a o nečemu su čuli u redovnoj školskoj nastavi, u uvodnom delu časa, na srpskom i engleskom uočavamo situacije u kojima  se srećemo sa konkretnom pojavom, postavljamo pitanja, navodimo decu da iskažu svoje mišljenje i saznanja.

Potom se prelazi na konkretne pratktične eksperimente.

Nakon toga se beleže zapazanja i dolazi se do zaključaka.

 

Ova vrsta rada se bazira na CLIL metodi koja je sve prisutnija u nastavi jezika  u poslednjih nekoliko godina.

 

CLIL je skraćenica od Content and Language Integrated Learning što znači objedinjeno podučavanje jezika i nastavnog sadržaja. Stručnjaci i iskustvo su pokazali da su učenici više motivisani za učenje novog jezika ako taj novi jezik stavlja na probu njihovo zaključivanje. Upravo saznavanje neke konkretne materije putem stranog jezika pruža taj stimulativni izazov. Osim toga, učenje o konkretnim stvarima na stranom, u ovom slučaju engleskom jeziku se nadovezuje na saznanja stečena na maternjem jeziku.  Istraživanje raznih oblasti putem stranog jezika čini stečena saznanja dubljim i sadržajnijim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright © Playschool English 2012.

 

Kliknite da vidite eksperiment

 

Upoznavali smo se sa radom čula, ispitivali smo svojstva materije, kruženje vode u prirodi, itd. I sve to razumeju i umeju da kažu na engleskom.