Kako mi to radimo Cambridge certificates IELTS TOEFL/SAT Predavači

Individualni časovi/Konverzacija

  Predškolci

SCIENCE/CLIL

Osnovci od I do IV razreda

Osnovci od V do VIII razreda

Letnje škole

Šta ima novo

Foto album

Kontakt

 

 

 

 

 

 

Od ove godine u PLAYSCHOOL-u možete računati i na pripremu za matematiku  SAT ispit. Stručnost u kombinaciji sa iskustvom – vaš siguran put ka uspehu.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOEFL/SAT

 

TOEFL (Test of English as a Foreign Language) je ispit potreban da bi se upisao univerzitet u SAD i Kanadi. Položen ispit predstavlja dokaz da osoba kojoj engleski nije maternji jezik može da se uspešno služi ovim jezikom u usmenoj i pisanoj formi u skladu sa zahtevima koji se pred nju postavljaju u okviru studija na koledžima i univerzitetima širom SAD i Kanade. Osim toga, mnoge vladine agencije, organizacije koje daju stipendije priznaju TOEFL. TOEFL se priznaje i prilikom apliciranja za studentsku vizu za Australiju.

 

SAT je ispit koji je potreban da bi se upisao koledž ili univerzitet u SAD . To je put ka brojnim mogućnostima, finansijskoj podršci ili stipendiji. Ovaj ispit pokazuje da je kandidat koji ga položi spreman da prati nastavu na odabranom univerzitetu jer je pokazao dovoljno visok nivo ne samo engleskog jezika već i znanja matematike odnosno brojnih dugih predmeta koji su potrebni da bi se nastava pratila.

 

SAT je veoma zanimljiv za mlade sportiste koji nameravaju da zahvaljujući dobrim sportskim rezultatima apliciraju za stipendiju na nekom od američkih koledža.

 

Suštinska razlika izmedju TOEFL i drugih jezičkih ispita, na jednoj strani, i SAT ispita, na drugoj strani, je što je kod TOEFL ispita polaganje engleskog jezika cilj, dok je za polaganje SAT ispita jezik zapravo sredstvo kojim se dolazi do uslova za upis koledža. SAT je pre svega ispit namenjen američkim srednjoškolcima, onima kojima je engleski maternji, da pokažu šta su naučili tokom svog školovanja, a koji je istovremeno i stepenik koji moraju preći i drugi mladi ljudi koji žele da studiraju u Americi.

 

http://www.cambridge.org/rs/elt/catalogue/subject/project/item404999/?site_locale=sr_RS

 

http://www.englishbook.rs/srp/pocetna

 

http://www.pearsonlongman.com/ae/marketing/toefl/

 

http://sat.collegeboard.org/home

 

http://www.iacbg.org

 

http://www.oxford-centar.co.rs

 

 

TOEFL - datumi i lokacije

 

http://www.ets.org/Media/Tests/TOEFL/tclists/IBT_s.html

 

http://www.examenglish.com/examscomparison.php

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

copyright © Playschool English 2012.

 

 

 

 

 

Pridružite se sve većem broju mladih završnih godina srednjih škola koji položivši ovaj zahtevan ispit uspevaju da se upišu na koledže u SAD-u ali i u Evropi.